www.finezine.se © 2007                    

 

 

Gammheter

Här hittar ni sånt som publicerats på papper och på hemsidan, men som inte längre kan klassas som aktuellt. Nån sorts arkiv, kanske?

Den största behållningen vad gäller artiklarna från gamla nummer av FZ, är antagligen att man faktiskt kommer att SE vad bilderna föreställer...

(Länkar till gammalt publicerat finns längst ner på den här sidan.)

 

 

....:..... Finezine Flashback....:..... ur FZ# 5


Det är onsdag, och en regnig sådan i augusti. Sensommar alltså. Har precis hämtat posten, det var mycket roligt i dag. Förutom att jultidnings-förlagen börjat skicka ut sina broschyrer. Jag får alltid julstäming när jag bläddrar i deras kataloger. Julstämning i augusti…

Lite för tidigt, är det inte?

Ja, efter att tankspritt ha lagt bort både p-piller och hundvitaminer börjar jag fundera över vem av oss som egentligen åt vad. Hm, åldern börjar ta ut sin rätt.

Trots det ska jag alltså försöka skriva lite om FZ´s historia och annat som ni säkert inte vill läsa om… (Höstdepression eller?)

Vi har ju som ni kanske märkt,                          

      5-nummersjubileum

i och med den här tidningen, inte illa pinkat!

       Grattis till oss själva!!

 

Jag tänker inte dra hela köret om hur vi kom på namnet, varför vi startade… Det är inte plats för det här.

Vi börjar med #1:Fantomennumret.

Efter hårt och intensivt arbete hade vi ansträngt oss mellan oktober och december 1996. Lagom till nyårsafton 96/97 var 1:an färdig. Snygga bilder och lååånga intervjuer med Monster, Nepente, Skumdum och Gordon. Tyvärr verkar det som om Gordon inte existerar längre, det sörjer vi i så fall för, de var både trevliga och bra. Men alla andra grupper rör på sig i allra högsta grad och det är vi tacksamma för. (Så att vi inte har nån förbannelse vilande över oss; Alla band som blir intervjuade i FZ splittras?).

 

#2: Toarullarna.

Kom väl i maj -97 ungefär. Där fanns tex Senap med, Defaced Creation (som f.ö. släpper sin 1:a fullcd på VOD rec snarast) gjorde vi 2 ggr, men den intervjun blev helt skum i slutet i alla fall. Och den som kunde blivit sååå bra. Ja, men roligt var det anyway. Den med Garmarna handlade nästan mera om Kluk, en riktig nostalgitripp hade vi! (Eller jag). Candysuck på Tingshuset var kul (R.I.P., se där, ännu ett splittrat band!) fast det var svårt att skriva ner den sen, om man säger så… Så det fick Anna göra. Towards Nothing och Guineapigs, som vi dessutom fick tröjor av. Fulaste bilderna ever, men allra flest intervjuade band och den största blandningen av musikstilar tror jag…

 

#3: Strutshärmaren.

Blev klar i slutet av oktober -97, lagom till Raj Harder. Vi hade återigen en Monster-intis, den här gången gjorde vi den live. Vi hade kul, i fall de hade det är det ingen som vet. Bandspelaren pajade (Nä men så ovanligt/ovanliga red.) och det kunde inte hjälpas att den färdiga, nedskrivna intervjun blev lite kort…Monster har precis kommit hem från sina utlandssemestrar och släpper en singel samling på Startracks i slutet av nu, ute när ni läser detta. De ska förresten antagligen till Tyskland på turné i höst med The Hives, som inte är dåliga. Åsså kan vi berätta att de ska byta skivbolag igen. Helt rätt! Ja, få se nu, vi hade ju med Tjernobyl Dödar, Ö-sundsbandet som inte går att skyffla bort. Har precis gett ut en ny demo. Dark Side Cowboys, finns ju även med i det här numret. Förra intervjun var faktiskt lite mer seriös, då. Sen beror det ju på vilken av dem som är roligast…Svarta Spyor fick äran att medverka, liksom Cockroach Clan. Liksom den med Monster gjorde vi även CC-intisen i Trondheim, fast innan bandspelaren slutat fungera. Tur det, för varken A eller jag fattade så mycket av vad de sa.

 

#4: Galen älg.

Det # vi haft flest recensioner i. Färdigt i maj -98, så vi kunde skryta på Mera Hit Låtar. Intressanta band som Bombshell Rocks, vår första gästintervju av Kickan, med Scumbrigade. En riktigt sjuk intis med Spoiler; Eller den blev sjuk pga en som hette Måns som kom och gjorde Elvis-poser hela tiden och sjöng McDonaldslåten… Men det blev nära på en all-time-favourite, för vi hade jäkla kul. En annan grupp i 4:an var Graveburries, men efter halva tiden tog de över intervjun själva och frågade frågor som vi själva inte skulle ha frågat ens.(Eller Ens mormor). Sist men inte minst, bjuder  vi på en inblick i Bengt Höglin´s hjärna. Han är inget påhitt om nån nu skulle tro det, utan i största grad alldeles levande. Vem vet, kanske får ni läsa om honom nån mer gång. Vi har ju den dåliga vanan att ha återkommande personer i tidningen…

I alla # har vi dessutom haft snygga och användbara jongleringsartiklar, det är Lisas förtjänst. Hoppas att vi får en till det här numret också, för att Lisa är nämligen i … Österrike?. Och så ska Anna flytta till Örebro ett år, själv far jag till Norge. Hur det blir med FZ då, vill vi egentligen inte tänka på. Men har vi plågat ur oss 5 stycken hittills så ska vi nog klara 5 till. Men på nåt vis kommer det nog att gå. Ja, det var väl ungefär allt. I de sista 2 tidningarna (#4&#5) har vi bjudit de som vill på en extra bilaga, har du inte fått med den så kan du skicka ett frimärke så kommer den i postlådan.

 

 

Direktlänkar till gamla grejer:

Totalgalan -97 »

Monster»

Tjernobyl Dödar»

Intervju med Bengan »

Hemma hos Pär »

Equinox ov the Gods»

Winterland Tattoo»

Jojo»

Dark Side Cowboys»

Arvikafestivalen -98»

Beat Butchers 15 år »

 

Devil´s Night »

 

Mera Hitlåtar 1999 »

 

Arvikafestivalen 1999 »

Slade »

Cirkus Miramar »

Anna och Malin 42 år »

Garmarna live »

Trubbelidur releaseparty »

 

Tidigare FZ nummer

Vill ju alla läsa. Här kan man få väl valda delar av material från varje nummer, och även se vilka nummer som fortfarande finns att köpa.

Fantomen »

Toarullarna »


Strutshärmaren »

Galen älg »

Kråkan »


Egozinet »


Udda liv »

Varning »Elefant »